Aanbiedingen
en acties

  • Op dit moment zijn er geen aanbiedingen.

 

U kunt bij ons
ook pinnen.

 

Aromatherapie massage

Duur ca. 1½ uur.


Aromatherapie betekent behandeling met geuren en is gebaseerd op gebruik van etherische oliën. De geneeskrachtige werking van etherische olie wordt op twee manieren uitgeoefend: De geur van etherische olie heeft een psychologisch effect, terwijl de chemische stoffen waaruit een etherische olie is opgebouwd een lichamelijk effect hebben.
Bij een aromatherapie-massage worden etherische oliën in kleine hoeveelheden toegevoegd aan een draagolie. Dit mengsel wordt gebruikt om te masseren. Als draagolie worden vette plantenoliën gebruikt, zoals zonnebloemolie, amandelolie en jojobaolie.

Dit zijn een aantal van deze etherische oliën en hun werking:

Lavendel staat voor zuiverheid en frisheid en is o.a. te gebruiken bij brandwonden, infecties, acne en insectenbeten. Heeft een positieve werking bij slapeloosheid, duizeligheid en werkt bloeddrukverlagend.

Grove den staat voor rust, vrede en ontspanning. Deze olie heeft een antiseptische werking en wordt o.a. toegepast bij luchtwegproblemen zoals verkoudheid en longontsteking.

Geranium is versterkend en pijnstillend. Geraniumolie heeft een ontspannend en opwekkend effect bij mensen die geestelijk uitgeput zijn of een zwakke constitutie hebben en o.a wordt ook toegepast bij suikerziekte, maagzweren, angsten, depressies en zenuwpijnen.

Mandarijn kan o.a. gebruikt worden bij: de behandeling van puistjes en een vette huid, nerveuze hoest, slecht en onrustig slapen, slecht eten, nervositeit (vooral bij kinderen), een vermoeide huid, rimpels, bedplassen, cellulitis, stress, angst, verdriet en bij depressies.